Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kellemes illatú és egészséges: szerecsendió-hajhullásra is
  2023-12-01 15:25:58, péntek
 
 



Kellemes az illata és egészséges: szerecsendió - DIY-maszk szerecsendióval hajhullásra

A szerecsendió Indonéziában őshonos, de napjainkban már világszerte ismert gyógynövényről van szó. Hazánkban is sokan alkalmazzák sütés és főzés során, illetve sokan használják ki az egészségre gyakorolt előnyeit is, hiszen sok olyan hasznos és értékes tápanyagot tartalmaz, amely rendkívül pozitívan hat az egészségre.

A szerencsedió pozitív hatásait már az ókori rómaiak és görögök is élvezték. Elsősorban a betegségek megelőzésére fogyasztották előszeretettel, de különféle betegségeket is kezeltek ezzel a gyógy- és fűszernövénnyel.

A szerecsendió elősegíti a szervezet méregtelenítését, illetve jobb szívműködést biztosít, és még az agy működését is fokozni tudja.

Mézzel elkeverve még a bőr kisebb betegségeit is gyógyítja. Nagyon sok gyulladásgátló vegyületet tartalmaz, így alkalmazhatjuk gyulladáscsökkentésre, a bőr hidratálására, és még pattanások ellen is nagyon hatékony ez az elegy.

A szerecsendióból olaj is készül. A szerecsendió-olaj antibakteriális hatással is rendelkezik, így a szájüreg egészségét is védelmezi. Mivel csökkenti a baktériumok számát a szájüregben, így nagyon hatékony lehet fogínysorvadás és fogszuvasodás ellen is, azaz eredményes a fogfájás és az ínyproblémák kezelésében, antibakteriális hatása pedig csökkenti a kellemetlen lehelet, azaz a halitózis kockázatait.

A szerecsendió tele van fájdalmat csökkentő vegyületekkel. Használhatjuk emésztési probléma vagy menstruációs görcsök miatt létrejött hasfájás kezelésére, de még az ízületi és izomfájdalmak csillapításában is számíthatunk a gyógynövény segítségére. A szerecsendió még reuma és isiász ellen is rendkívül hatékony.

Jó, ha mindig van a konyhánkban szerecsendió, ugyanis nagyon sikeres az emésztési zavarok és problémák kezelésében. Milyen panaszok esetén fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez? Például ilyen a puffadás, a hasmenés és a székrekedés. A gyógynövény ugyanis elősegíti a bélperisztaltikát, illetve a gyomornedvek és enzimek szekrécióját is megtámogatja.

A szerecsendió mind a vese, mind a máj méregtelenítő munkáját segíti, ily módon pedig mindkét szerv hatékonyságát és működését javítani tudja, ezen kívül a vesekövek megelőzésében is a támaszuk lehet.

A szerecsendió az agy működését is javítja, mégpedig oly módon, hogy fokozza az agyban a vér áramlását és ezzel nagyon pozitívan hat mind a memóriára, mind pedig a koncentrációs készségekre.

Menstruációs görcsökre is nagyon jó a fitonutriensekben bővelkedő szerecsendió, amely remek fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Ezen kívül csökkenti a duzzanatot, a csont- és ízületi fájdalmakat is. A szerecsendió antimikrobiális hatóanyagokat is tartalmaz, emiatt csökkenti a rossz leheletet és mivel antiszeptikus hatása is kiemelkedő, ezért hatékonyan küzd azokkal a baktériumokkal szemben, amelyek a szájüregi fertőzésekért tehetők felelőssé.

A szerecsendió csökkentheti a mellkasi fájdalmat, ugyanis pozitívan hat a légzőrendszer egészségére. Hasznos lehet az asztma és az allergia tüneteinek csökkentésében is. A szerecsendió-illóolajat aromaterápiában is használhatjuk, ugyanis megkönnyíti a légzést és javítja a tüdőfunkciókat.

A szerecsendió afrodiziákumként is megállja a helyét, mivel fokozza a teljesítményt és növeli a libidót mind a férfiak, mind a nők esetében. Nagyon hatékonyan ellensúlyozza a férfiak merevedési zavarait és a nők frigiditásának problémáit, ez pedig erősíti az általános szexuális jóllétet.

A szerecsendió antioxidánsokban is bővelkedik, amelyek a haj egészségét is segítik. Például nagyon hatékony a hajhullás megelőzésében, illetve természetes kezelésében. Egy nagyszerű hajpakolást is készíthetünk ezzel a gyógynövénnyel.

Szerecsendiós hajmaszk hozzávalói:
2 evőkanál sheavaj,
1 evőkanál kókuszolaj,
1 evőkanál argánolaj,
1 teáskanál őrölt szerecsendió vagy 20-30 csepp szerecsendió-illóolaj.

Elkészítése:
Vízgőz fölött melegítsük meg a sheavajat, majd adjuk hozzá a kókuszolajat. Amikor mindkettő felolvadt, vegyük le a tűzhelyről, adagoljuk hozzá az argánolajat és a szerecsendiót. Várjuk meg, míg teljesen lehűl az elegy, majd maszkszerűen kezdjük el használni. Hetente egy-két alkalommal alkalmazzuk, míg a hajhullás problémája fennáll.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: afrodiziákumként, antioxidánsokban, méregtelenítését, csillapításában, szerecsendióból, fűszernövénnyel, antibakteriális, antimikrobiális, szerecsendióval, aromaterápiában, tüdőfunkciókat, előszeretettel, gyulladásgátló, gyógynövényről, baktériumokkal, gyógynövénnyel, csökkentésében, alkalmazhatjuk, gyógynövényhez, frigiditásának, fogínysorvadás, ellensúlyozza, teljesítményt, vegyületekkel, szerecsendiós, használhatjuk, méregtelenítő, antiszeptikus, szerecsendiót, fogyasztották, megelőzésében, fogszuvasodás, hatóanyagokat, hidratálására, fertőzésekért, koncentrációs, szerecsendió Indonéziában, egészségre gyakorolt, szerencsedió pozitív, ókori rómaiak, betegségek megelőzésére, szerecsendió elősegíti, szervezet méregtelenítését, szerecsendióból olaj, szerecsendió-olaj antibakteriális, szájüreg egészségét, baktériumok számát, ínyproblémák kezelésében, kellemetlen lehelet, halitózis kockázatait, szerecsendió tele, gyógynövény segítségére,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Két ember becsülete  Esti kép  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Az Európai Unió is foglalkozik...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Alvó cica  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A keserű igazság  A hét szűk esztendő  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjt  Zilahy Lajos gondolata  Esti kép  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Idézetek a barátságról  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Alvó cica  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Muratáj  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  A Gömb  Bella István: Zsoltár  Tehetségtelen gyerek nincs.  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idézetek a barátságról  A keserű igazság  Esti kép  A fenyő nem szép fa, (...)  Ahogy emelkedik a rezgés...  Emlék  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Amit átélünk,  Paul David Tripp Április 25  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Az elfogadásnak...  A hét szűk esztendő 
Bejegyzés Címkék
szerecsendió Indonéziában, egészségre gyakorolt, szerencsedió pozitív, ókori rómaiak, betegségek megelőzésére, szerecsendió elősegíti, szervezet méregtelenítését, szerecsendióból olaj, szerecsendió-olaj antibakteriális, szájüreg egészségét, baktériumok számát, ínyproblémák kezelésében, kellemetlen lehelet, halitózis kockázatait, szerecsendió tele, gyógynövény segítségére, konyhánkban szerecsendió, emésztési zavarok, gyógynövény ugyanis, szerecsendió mind, vesekövek megelőzésében, támaszuk lehet, koncentrációs készségekre, fitonutriensekben bővelkedő, szerecsendió antimikrobiális, rossz leheletet, baktériumokkal szemben, szájüregi fertőzésekért, szerecsendió csökkentheti, mellkasi fájdalmat, légzőrendszer egészségére, allergia tüneteinek, szerecsendió afrodiziákumként, libidót mind, férfiak merevedési, általános szexuális, szerecsendió antioxidánsokban, hajhullás megelőzésében, nagyszerű hajpakolást, hajhullás problémája, afrodiziákumként, antioxidánsokban, méregtelenítését, csillapításában, szerecsendióból, fűszernövénnyel, antibakteriális, antimikrobiális, szerecsendióval, aromaterápiában, tüdőfunkciókat, előszeretettel, gyulladásgátló, gyógynövényről, baktériumokkal, gyógynövénnyel, csökkentésében, alkalmazhatjuk, gyógynövényhez, frigiditásának, fogínysorvadás, ellensúlyozza, teljesítményt, vegyületekkel, szerecsendiós, használhatjuk, méregtelenítő, antiszeptikus, szerecsendiót, fogyasztották, megelőzésében, fogszuvasodás, hatóanyagokat, hidratálására, fertőzésekért, koncentrációs, légzőrendszer, hatékonyságát, izomfájdalmak, betegségeket, szerecsendió, csökkentheti, ínyproblémák, megtámogatja, szekrécióját, szívműködést, gyomornedvek, megelőzésére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.